- דצמבר 21, 2022
- by '''שף מאור נתן'''
- 2 לייק
- 0 / 5
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן בישול20 דקות
-
סועדים5
-
צפיות593
מתכון לעראיס עם שומן כבש (ליה)
עכשיו ככה, יש את כל המתכונים הנפלאים באתר קולינרטיקה ויש את המכון הזה לעראיס עם ליה נוטפת שומן עסיסי ונוזלי.
ההגדה מספרת ש כשאכלו פיתה עם עראיס היו מכופפים מעט ועם ידיים שמוטות כלפיי פנים וזה כדי לא ללכלך את הנעלים מנוזלי טחינה ושומן עסיסי שניגר מהעראיס.
עראיס הוא מאכל נפלא מהמטבח הערבי בו מכינים סוג של קציצת בשר בתיבול של שומן כבש ומכניסים אותו לתוך פיתה וצורבים על האש.
את המתכון הזה של העראיס כדאי לשלב עם מתכון של טחינה לבנה, ובנוסף גם מתכון של צ’ימיצ’ורי ובסיס הכנת הבשר במתכון של מסת קציצות על האש עם ליה.
Ingredients
מצרכים לעראיס
ציוד מטבח למתכון
Directions
לפני שמתחילים להכין את העראיס, כדאי לבדוק ברשימת ציוד מטבח הרלוונטי שיש לכם את כל הציוד שצריך למתכון. בנוסף, שימו לב כי על מנת להכין עראיס צריך להכין את הקציצה תחילה ולכן יש להיכנס למתכון למסת קציצות ים תיכוני על האש עם שומן ליה.
להדליק את המנגל ולדאוג שלא יהיה בו כמות גבוהה של גחלים שקרובים לרשת וזה כדי שלא ישרפו לכם הפיתות בשלב הצלייה - הכמות הנכונה צריכה להיות בערך שליש גובה גחלים.
לחצות את הפיתות ולמלא אותם בתערובת הקציצות ליה. לוודא שבכל חצי פיתה תהיה כמות נכבדת ממסת הקציצות ולדחוס את המסה היטב, וזה כדי למנוע התפרקות של הקציצות בהמשך וכדי ליצור צריבה אחידה על האש.
לשמן את רשת המנגל בעזרת בצל חצוי ומשומן ולהניח את חצאי הפיתות הממולאות ל 4 דקות בכל צד. אם אתם אוהבים טעם מעושן, ממליץ להניח קערת מתכת הפוכה מעל הפיתות בזמן הצלייה, ופעולה זו גם תזרז את תהליך ההכנה שלהם, כך שאם בחרתם לעבוד על פי הטכניקה הזו אז הצריבה של העראיס צריכה להיות כ 3 דקות בכל צד.
להסיר את העראיס מהאש ולהניח על צלחת הגשה, והמהדרין יניחו על בוצ'ר עץ אותנטי.
לשפוך בנדיבות מעל העריאס טחינה לבנה ולהגיש עם צ'ימיצ'ורי בצד.
Conclusion
להכין מסת קציצות עם ליה של שומן כבש ולמלא את הפיתות, לשים על האש ולצלות כמה דקות בכל צד עד שהבשר מוכן, לשפוך מעל טחינה ולהגיש עם צ'ימיצ'ורי בצד.
'''שף מאור נתן'''
שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.
אולי גם תאהב
Leave a Review לבטל
מתכון לעראיס כבש
Ingredients
מצרכים לעראיס
ציוד מטבח למתכון
Follow The Directions
לפני שמתחילים להכין את העראיס, כדאי לבדוק ברשימת ציוד מטבח הרלוונטי שיש לכם את כל הציוד שצריך למתכון. בנוסף, שימו לב כי על מנת להכין עראיס צריך להכין את הקציצה תחילה ולכן יש להיכנס למתכון למסת קציצות ים תיכוני על האש עם שומן ליה.
להדליק את המנגל ולדאוג שלא יהיה בו כמות גבוהה של גחלים שקרובים לרשת וזה כדי שלא ישרפו לכם הפיתות בשלב הצלייה - הכמות הנכונה צריכה להיות בערך שליש גובה גחלים.
לחצות את הפיתות ולמלא אותם בתערובת הקציצות ליה. לוודא שבכל חצי פיתה תהיה כמות נכבדת ממסת הקציצות ולדחוס את המסה היטב, וזה כדי למנוע התפרקות של הקציצות בהמשך וכדי ליצור צריבה אחידה על האש.
לשמן את רשת המנגל בעזרת בצל חצוי ומשומן ולהניח את חצאי הפיתות הממולאות ל 4 דקות בכל צד. אם אתם אוהבים טעם מעושן, ממליץ להניח קערת מתכת הפוכה מעל הפיתות בזמן הצלייה, ופעולה זו גם תזרז את תהליך ההכנה שלהם, כך שאם בחרתם לעבוד על פי הטכניקה הזו אז הצריבה של העראיס צריכה להיות כ 3 דקות בכל צד.
להסיר את העראיס מהאש ולהניח על צלחת הגשה, והמהדרין יניחו על בוצ'ר עץ אותנטי.
לשפוך בנדיבות מעל העריאס טחינה לבנה ולהגיש עם צ'ימיצ'ורי בצד.
Recipe Reviews